Posted on Saturday, January 12, 2013

selamatkan komputer komputer ku..

Salam..

Penat sungguh ku berlari seminggu dua ini. Tak menyempat2 kesana sini. Huh..esok ke Melaka pulak.

Oleh kerana ader fobia pasal jangkitan virus akhirnya saya install antivirus n spyware terkini dan of course free utk 2 laptop di rumah. Satu lg biaq esok lusa coz lama gak nk install n scan pulak pastu. Kira mcm laptops saya ni lama dh x buat medical check up. Alhamdulillah tiada masalah serius mcm tadi tapi aderlah tracking cookies beribu2 lemon tlh berjaya dibersihkan.

Buat sementara waktu ni pkai jer apa yg disarankan dulu. Nanti blh fikir beli kapersky ker.

BTW, Tgh packing brg utk esok rasa beratnyer handbag saya. Bila check2..mcm2 ado! Pen sajer ader 4!! Pendrives pun meriah. Hahaha. Tu belum minyak anginlah..ic recorderlah..make up lah..note book lah..kuncilah..card holderlah..mcm2.

Pendrives ader teddy bear tu masa buat phd dulu. Penyakit membawa pendrive phd kemana2 ternyata blum sembuh wpun phd dh habis lbh kurang 2 thun dulu. Ntah naper..bila bwk rasa selamat. Pelikkan..sedangkan phd dh habis. Punyer takut pendrive hilang. Tpi skrg lbh mudah..dh blh simpan di dropbox ker..atau lain2 cloud storage.

Yawn!! Ok. Mari kita ketiduran..esok nk jln lagi. Adios!!

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read More

0 Responses to selamatkan komputer komputer ku..