Posted on Saturday, August 28, 2010

Twenties Girl


Sebelum balik ke Msia hari tu, my housemate, belikan 2 buku sbg tandamata. Suka sangat. Satu buku Stephanie Meyer (penulis trilogi Twilight) dan satu lagi Sophie Kinsella - Twenties girl. Actually ms kat Borders last time mmg selalu nampak author nie tapi tak terfikir nak beli sbb i'm not into romantic novel. Slalu buku cinta2 nie citer samer jer and tak byk variasi and adventure..soo boring. But i kinda like this one. i really enjoy reading it and highly recommended. Penuh dgn humor, byk adegan kelakar, adventure and romantic dgn cara yang sederhana tapi still meaningful. Dijamin anda akan enjoy membacanya.




Antara lain nie citer sorang gadis yg menghadiri pengkebumian great auntie yg mati pd usia 105 thn. dia tak kenal sgt dgn great auntienyer nie. tapi ntah mcm ner, sms pengkebumian tu dia blh ternampak hantu great auntie Sadie. Menariknya, auntienyer nie tampil sbg hantu berusia 23 thn, bukan 105 thn. auntienyer nie tak dpt mati dgn aman kerana dia mencari dragonfly necklace yg hilang. so bermulalah pencarian gadis nie utk mencari dragonfly necklace nie. sepanjang proses ini, byk peristiwa2 kelakar sbbnya sadie and gadis nie memiliki perwatakan berbeza..auntienyer nie sorang yg sgt vogue, stylo n adventures sedangkan pompuan nie pulak jenis skema, tak reti berfesyen and terlalu serius dlm hidup. so auntienyer nie byk suruh dia buat benda2 yg pd dia sgt ridicilous spt gi masuk ofis orang yg dia tak kenal dan ajak orang tu gi dating dan berpakaian gadis zmn 1920an. itu tak termasuk orang anggap dia gila sbb ckp sorang2..sbb orang tak nampak hantu tu kecuali dia. apa yang bernilai sgt ttg dragonfly necklace tu sehingga dia bersusah payah tuk mencarinya semula? inilah yg buat kita tertanya2 sepanjang citer. tapi brilliant ending..

memang gelak sorang2 baca..


Read More

2 Responses to Twenties Girl

  1. maiyah
    August 31, 2010 at 12:24 AM
    salam.. sudi le kiranya terima kad raya dr sy.. makasih
  2. Alice
    September 3, 2010 at 4:58 PM
    helo amoi pls call me 012-3689719