Posted on Friday, August 20, 2010

Malaysia akhirnya


Salam, akhirnya sampai jugak ke Malaysia - for good! Sungguhlah hectic sebulan sblm nak balik Msia and jugak sesudah sampainyer ke Malaysia. Even to this day, kuar umah 4-6 kali utk pelbagai urusan..and guess what, maklum dah nak start keje - dah start dpt email dari pusat berkaitan pengajaran, jadual exam dll. Letih sgt dgn urusan masuk rumah, start keje tapi i'm so happy at last i know - takder fikir2 lagi nak gi mana2 lagi. Now i feel i could really settle down - in EVERYTHING!

Ckp pasal start keje - I'm obviously ill equipped...3 baju kurung for keje and 2 black shoes! Sure enough i need lots of shopping. bagusnya, karang nie time raya, so its easy for me to find ready made baju kurung. i'm not that picky - and by the way baju siap pun pattern byk yg menarik..dah brp tahun tak tempah baju, semuanya beli yg ready made..kalu samer ngan students..tak dpt nak nolong..

pindah balik msia - certainly never been easy. its like started from basic balik. yg pasti, bestnyer balik bulan ramadhan coz blh makan mcm2 mknan yg selama nie tertahan2 semasa di Melbourne. and my kitchen sure tak berasap - sbb mmg nak makan luar puas2 dulu...

lepas geram!
Read More

One response to Malaysia akhirnya

  1. Alice
    August 30, 2010 at 4:21 PM
    ooi....amoi! last-last penantianku dah berakhir....amoi dah balik!!!...hahahaha..bila nak jumpa ni? u tinggal kat mana? carilah umah sendiri lepas ni, tinggal sorang-sorang....a true place to settle down, tak nyah menyewa lagi...ok tak.....