Posted on Tuesday, April 06, 2010

Easter Holiday - Makan-makan

Cuti Easter berakhir hari nie (Selasa) bermula Jumaat lepas. Sy menghabiskan 2 hari dari 5 cuti keseluruhan dgn menghadiri housewarming party kawan2 yg baru pindah rumah. Sabtu lalu ke rumah brother Thariq, dan hari Isnin semalam ke rumah Riayati pulak. Takder gambar kat rumah bro thariq..ramai orang, segan pulak jadi paparazzi.

Yang nie senang sikit nak tangkap gambar, coz geng2 nandos. even si eda nak bawak kawan lelaki pun tak bagi sbb parti nie 'exclusive utk geng nandos' dan of course - perempuan saja maa..spt biasa kami buat pot luck, masing2 bawak makanan utk contribute. me and kak zami plan buat chicken stick jerlah ..grilled! tapi grilled nyer umah riayati.

ahahaha..kelakar, baru tau, tuan umah rupernya baru nak belajar guna oven! siap kuar lagi buku manual. nasib baik umah baru riayati, kalu duduk setahun kat situ msh tak tau guna oven and grill - sah nie tak masak kat dapur!


sibuk bagi instructions..


dah lapar masing2 sebenarnya..siri kata..tunggu 10 minutes and its ready to eat. yummy..

riayati buat ayam msk kicap and gado2 bersama nasik himpit, best tuuu


mek siri? thai green curry, very yummy. sure kena belajar cara nak buat, best, first time makan thai green curry, tapi pedas amat mek siri nie buat.


lepas makan2, kami borak mcm2. dan majlis disudahi dgn menonton movie pilihan riayati - the last chance harvey. mula2 semua vote nak tgk its complicated, tapi aper jadi ntah cd tak blh bukak. kul 7 lebih kami pun beransur balik dgn janji utk ada barbeque di footscray park kalu berkesempatan nanti.

bagaimana weekend anda? Read More

0 Responses to Easter Holiday - Makan-makan