Skip to main content

Easter Holiday - Makan-makan

Cuti Easter berakhir hari nie (Selasa) bermula Jumaat lepas. Sy menghabiskan 2 hari dari 5 cuti keseluruhan dgn menghadiri housewarming party kawan2 yg baru pindah rumah. Sabtu lalu ke rumah brother Thariq, dan hari Isnin semalam ke rumah Riayati pulak. Takder gambar kat rumah bro thariq..ramai orang, segan pulak jadi paparazzi.

Yang nie senang sikit nak tangkap gambar, coz geng2 nandos. even si eda nak bawak kawan lelaki pun tak bagi sbb parti nie 'exclusive utk geng nandos' dan of course - perempuan saja maa..spt biasa kami buat pot luck, masing2 bawak makanan utk contribute. me and kak zami plan buat chicken stick jerlah ..grilled! tapi grilled nyer umah riayati.

ahahaha..kelakar, baru tau, tuan umah rupernya baru nak belajar guna oven! siap kuar lagi buku manual. nasib baik umah baru riayati, kalu duduk setahun kat situ msh tak tau guna oven and grill - sah nie tak masak kat dapur!


sibuk bagi instructions..


dah lapar masing2 sebenarnya..siri kata..tunggu 10 minutes and its ready to eat. yummy..

riayati buat ayam msk kicap and gado2 bersama nasik himpit, best tuuu


mek siri? thai green curry, very yummy. sure kena belajar cara nak buat, best, first time makan thai green curry, tapi pedas amat mek siri nie buat.


lepas makan2, kami borak mcm2. dan majlis disudahi dgn menonton movie pilihan riayati - the last chance harvey. mula2 semua vote nak tgk its complicated, tapi aper jadi ntah cd tak blh bukak. kul 7 lebih kami pun beransur balik dgn janji utk ada barbeque di footscray park kalu berkesempatan nanti.

bagaimana weekend anda?

Comments

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…