kita semakin kejam


baca harian metro online hari nie, ada satu kisah yg sadis berlaku, di mana seorang gadis yg terlibat dgn kemalangan tidak dibantu malah dirogol dlm keadaan kesakitan dan kcederaan. sigh..aper lah nak jadi dgn msykt skrg nie. kdg2 tertanya2 di mana nilai kemanusiaan dlm diri setiap kita. tergamaknya orang nie memperlakukan mangsa yg dlm kesakitan utk dijadikan alat memuaskan nafsu.


satu lagi kes - wanita mengandung dijerut dan ditendang perut sehingga terkeluar janin 3 bulan. serious aku tak faham. aper nak jadik? di mana silap kita? atau dunia sudah semakin tenat, nyawa bukan lagi sesuatu yg dianggap suci dan diletak pd tempat paling tinggi, tapi utk disia2kan??
 
 
apa nak jadik yek??

Comments

maiyah said…
Iman dah jauh dr mereka, telah tertutup pintu hati
hanya Allah yg lebih mengetahui
dan kita berharap akan perubahan
Quran said…
Hey it is a nice blog,But kdg2 tertanya2 di mana nilai kemanusiaan dlm diri setiap kita. tergamaknya orang nie memperlakukan mangsa yg dlm kesakitan utk dijadikan alat memuaskan nafsu.

So Thank's

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Ada apa dengan Clinique

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?