Posted on Tuesday, April 20, 2010

kita semakin kejam


baca harian metro online hari nie, ada satu kisah yg sadis berlaku, di mana seorang gadis yg terlibat dgn kemalangan tidak dibantu malah dirogol dlm keadaan kesakitan dan kcederaan. sigh..aper lah nak jadi dgn msykt skrg nie. kdg2 tertanya2 di mana nilai kemanusiaan dlm diri setiap kita. tergamaknya orang nie memperlakukan mangsa yg dlm kesakitan utk dijadikan alat memuaskan nafsu.


satu lagi kes - wanita mengandung dijerut dan ditendang perut sehingga terkeluar janin 3 bulan. serious aku tak faham. aper nak jadik? di mana silap kita? atau dunia sudah semakin tenat, nyawa bukan lagi sesuatu yg dianggap suci dan diletak pd tempat paling tinggi, tapi utk disia2kan??
 
 
apa nak jadik yek?? Read More

2 Responses to kita semakin kejam

  1. maiyah
    April 20, 2010 at 6:26 PM
    Iman dah jauh dr mereka, telah tertutup pintu hati
    hanya Allah yg lebih mengetahui
    dan kita berharap akan perubahan
  2. Quran
    April 21, 2010 at 11:04 PM
    Hey it is a nice blog,But kdg2 tertanya2 di mana nilai kemanusiaan dlm diri setiap kita. tergamaknya orang nie memperlakukan mangsa yg dlm kesakitan utk dijadikan alat memuaskan nafsu.

    So Thank's