Skip to main content

Tag kak Zana

1. Copy badge "2008 Cute Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

first of all sorry kak zana kelambatan tuk buat ur tag. anyway, inilah dia..


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda

award nie dianugerahkah oleh kak zana. kak zana yg ku kenal di alam maya, tak pernah bertemu lagi tapi spertinya dah kenal lama. skrg nie berada di sabah mengikut suami bertugas sbg cikgu. suka baca blog dia coz her life is quite different than mine..and issue2 pun berbeza. and i rasa kak zana suka masak. (psst, letak byk2 resipi kak zana msk, blh sy ikut kat sini). mudahan2 blh jumpa bila kak zana dah pindah semula ke KL and after i dah ada di Msia (insya allah).

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.. (anda di-tag!)

10 fakta ttg diri sendiri yer? hmmm..okay..
I. Saya lahir Ogos 13, dan berbintang Leo. ikut kalender cina, sy lahir tahun kuda. yg pasti kedua2 Leo (singa) dan kuda ini menggambarkan binatang yg kuat2 dan gagah berani. moga2 dlm kehidupan sy pun cam tu gak..kuat harus ada utk survive dlm hidup.
II. Saya orangnya simple dan sukakan kesederhanaan. Simple luaran dan dalaman. Yang penting kita happy dgn kehidupan seadanya.
III. Saya suka cuba mcm2 jenis makanan - , thai, Cina, jepun, korea, western, arab, melayu, jawa etc. walaupun ada kadang2 rasanya tak menepati selera, tapi..layan ajerlah.
IV. Saya suka bangun awal2 pagi.
V. Saya spesies tido awal. Fakta diketahui umum oleh kebanyakan kwn2 yg pernah duduk sekali or kenal sy dlm kehidupan seharian.
VI. Suka membaca.
VII. Suka tgk movies and documentaries.
VIII. Penggemar binatang terutamanya - kucing
VIIII. Suka kaler pink.
X. Sy ad hoc orgnya. spontan.

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

hehehe..
1. mia
2. alice
3. anna d king
4. husna
5. amalina
6. yani rahman

buat keje sekolah!



Comments

errr...akak,
amalina tu saye ke?
(hehehe cuma mahukan kepastian)

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…