Posted on Friday, May 08, 2009

Jam masa depan

tak semua org mudah bangun dari tidur. ada yg kena siram dgn air dulu. buatlah apa saja dia tetap 'derk' sajer. ini blh juga berlaku pd kita yg mudah bangun tido tapi kepenatan. itulah time bila bunyi jam, sms, call in tak bersambut sbb tgh sedap tido kata org2 tua. jam hijau nie blh dihadiahkan pd teman2 yg termasuk kategori 'liat' nak bangun. ia dinamakan sbg anemone clock. apa bestnya jam nie? jam konvensional, bila kita set time dia bunyi, kita push button berhenti kan? tapi kdg2 cara tu tak jalan. kita tak sedar bila ms kita push the button, tau2 dah terlewat bangun. jam nie speciallnya, blh guling2 berjalan2 bila dia berbunyi. dia akan gi satu spot susah kita nak carik dan bingit bunyinya. dah pasti tido kita tak sedap. kena jgk bangun carik mana jam nie pergi. tapi, ia tak terhenti setakat tu. sbb badan bonjol2 mcm kulit durian, button nya kita tak tau mana satu. blh bertukar2. so kena tekan satu2 utk silentnya bunyinya. ohhh..by the time u siap 'kerjakan' jam nie, u dah hilang mengantuk..

ini pulak jam yg dijana oleh mikrobteknologi (mcm tulah lebih kurang haha). ia mengambil tenaganya dari buah2an dan sayuran yg segar. just klipkan pada buah and jam berfungsi spt biasa.

Read More

One response to Jam masa depan

  1. Alice
    May 8, 2009 at 6:24 PM
    cutenya jam hijau..rasa kelakar pulak..hahahahahah....