Posted on Sunday, September 22, 2013

CELCOM portal wifi


Aku tau aku sedikit ketinggalan zaman, orang dah guna UNIFI bagai, TM Net dan lama dah berWIFI di rumah masing2, aku baru nak mula @_@ heheh. Ini bukanlah entri sponsored dari Celcom, tapi testimoni pengguna yang ikhlas tidak berbayar. Walaupun FOC, reliability dan validity tinggi sbb tiada wang mempengaruhi. Wah intro mengancam gituw kan...

Actually sebelum ini telah lama menggunakan celcom broadband. Tapi sejak pakai smartphone dan kadang kala sajer pakai laptop di rumah pada waktu malam, maka kadang2 terasa mengkayakan owner CELCOM sajer2 sbb bulan2 kena jugak bayar RM68 untuk 4 GB. Pakai kadang2 1G sajer, hidup dalam pembaziran kan. So, kebetulan baru2 ini terlihat iklan di suratkhabar pasal PortaWiFi so tertarik lah hati nak trade in broadband ku kepada yang lebih canggih lagi. Yerlah, kalau broadband lama, bukak laptop jer baru boleh pakai, la ni, tak perlu bukak laptop pun, cucuk kat dinding ja, cucuh kat dalam kereta jer dah boleh pakai. Bagus tak bagus kan???? Maksudnya lebih mudah pakai la walaupun untuk orang malas bukak komputer. Lebih menyenangkan kerja ialah bila ada Tablet, maka dapatlah dijamin penggunaan yang maksimum. connect kepada wifi begitu mudah sekali. cucuk kat plug rumah and tadaaaaa!!! Dlam erti kata lain, lebih praktikallah. USB laptop pun boleh jimat. Saya kekalkan RM68 dengan kapasiti 4GB seperti sebelum ini. Saya bukanlah pengguna tegar, sekadar buat kerja di rumah sebelah malam, check email, FB, baca artikel internet etc. Nak tengok Youtube sekali sekala jer, itupun saya tengok di ofis sajer lebih mudah sbb tak perlu bercatu2 gitu. Lagi satu, saya dapat jimatkan jugak duit bil telefon setiap bulan sbb saya lebih jarang guna hp saya u
Read More

4 Responses to CELCOM portal wifi

  1. Anonymous
    September 26, 2013 at 1:31 AM
    Mat ayoyo...bila zenia nak dpt cf agknya..
  2. Cengkih78
    September 27, 2013 at 9:08 PM
    Cf tgh proses..hari tu sy cll. Mybe dpt oct..then defect checking semua busuk2 dpt msuk ujung thun kot
  3. Cengkih78
    September 27, 2013 at 9:10 PM
    Cf tgh proses..hari tu sy cll. Mybe dpt oct..then defect checking semua busuk2 dpt msuk ujung thun kot
  4. Anonymous
    September 30, 2013 at 7:36 PM
    tak lama dah tu sabar....stanby duit banyak2 nanti nak reno...hehe