Posted on Tuesday, September 10, 2013

Bila kucing akil baligh

Penat jugak rupernyer jaga anak dara kucing ni. Ku ingat anak dara orang jer org komplen susah jaga, kucing pun samer..ceh! Si lily yg comel jelita gebuz2 tu yg kadang kala juga digelar "nenek putih" sbb gaya tengok kiter mcm nenek nak berleter n marahkan perangai cucunyer, telahpun berusia 10 bulan. Klu ikut perkiraan dunia-dunia kebinatangan kucing, dah akil baligh si lily tuh. Klu ikut info, 6 bulan dh kucing boleh mengawan n menunjukkan tanda mencari pasangan. Si liky tu sekarang mengalami satu fasa on heat, mak ai dia ni berat jgk sblm ni, chubby sbb kuat mkn tpi la ni tak lalu mkn dek melalak unplug siang mlm carik kucing jantan. Adoilah, kul 2-3 pg pun dier miaw3 sampai suara serak. Mkn pulak tak mau sgt sampai sy guna syringe paksa dia minum n bg vitamin. Takmolah gara2 gatai cari bfriend sampai sakit2. Dulu pernah berkira2 nk neuteredkan dier tpi blum sampai hati. Lily ni sgt comel n sy nak dier ader baby. Ingat nk pinangkan kucing jantan buat menantu biler dh masuk umh hujung thun ni tpi biler tgk gaya desperado n stress lily tu kesian plak. Ader jer org offer kucing jantan tpi reputasi kucing tu mmg diketahui jantan kabaret so tak molah. Adoi, sabarlah lily, harap2 jgnlah buat perangai gini sampai biler2. Harap2 ader musim n cyclernyer. Sementara itu biarlah aku bersabar dgn perangai merenyam awak itu.

Read More

One response to Bila kucing akil baligh

  1. Anonymous
    September 11, 2013 at 3:27 AM
    Macam2 hal kucing ni. Susah juga camtu..