Skip to main content

Body Shop Brazil Nut Body Butter



Salam n hi all semua!!! Selamat pagi!!! 
Lama dah rasanya tak update my blog. SUPER DUPER BUSY sangat bulan Mei, nie, merata2 pergi buat keje sampai capek rasanyer, balik ofis lewat, gi ofis awal, tido pun tak cukp so kecapekan tahap gaban jugak rasanya. Ni lum jadik dekan lagi nih, kalau jadik dekan tak tauler camner...hue3. 

Setiap weekend pulak out station..termasuk minggu nih, saya citer jap lagi.

Now nak promote amal jariah - Body Shop tengah sale besar-besaran. Tak taupun tapi terpegi hari tu sekejap and fulau..semua barang..diskaun dari 10-70%..cayer tak? cayelah!!! Ini bukan ujian untuk anda-anda semua..bak kata P Ramlee. Ini benarrrrrr!!!

So saya aderlah jugak menyembat BS nih, seperti biasa saya kan suka barang BS. Kebetulan body butter saya Cherry Blossom dah habis, so belila yang baru. Kali ini saya try pulak Brazil Nut Body Butter. Actually for dry skin, tapi takper, cuba jerk.

Eh, best pulak, tak terlalu liat butternyer berbanding cherry blossom, lebih sikit greasy nyer tapi buat skin jadi extra smooth and super moist. Lagi2 lepas mandi sapu olive oil and pastu sapu nih..masyuk!! glowing kulit jadiknya. Bau pun saya suka, takder lah seharum cherry blossom, peach yang saya pernah pakai tu, bau yg ni lebih kepada kekacangan sikit (marah orang DBP ya ampun), tapi subtle jer baunye tak strong, kuat lagi bau yang coco butter, which is good, sbb kalu pakai perfume, bau dier takler overpowering perfume kiter. Okay tak?

Baca gak review di Makeupalleyy yang popular tu..memang ni antara body butter BS yang popular. Katernyer dah berhenti sekejap pastu ader lagi. 

Okay dah habis citer bab kecantikan. Next please...!!

Lusa out station lagi, kali ni di Golden Palm Tree Resort & Spa. Hehe, takder la jauh bebenor tapi kami berkampung satu team research tuk finalise report and juga menulis artikel..banyak keje tuh, memerah otak 3 hari tuk kuar artikel. Adush..



Tapi pastu habis keje bolehler kami enjoy. Cadang nak berbasikal, dan berenang...ni gambar internet semua nieh. Kalu sempat review sendiri nanti Khamis-Sabtu ini insya allah. 



Okay..nak gi ofis awal, busy hari nie, ader students presentation..sampai tengah hari. Oh collapse!! 

Comments

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…