Posted on Saturday, July 24, 2010

Amanah yg hilang...


Baru2 nie terbaca forum disatu laman web, tentang seorang guru yg dlm dilema dan tekanan. Seorang guru disekolahnya @ senior @ penyelia menyalahgunakan kuasa sbg pemegang duit amanah pelajar OKU, dgn memujuk pelajar itu mengeluarkan duitnya dari akaun utk dipinjamkan kepada boyfriend cikgu tersebut. cikgu yg bercerita ini tahu akan hal ini dan membuat laporan kpd kementerian. tetapi tiada tindakan diambil oleh pihak kementerian (masih tak berespon) dan pihak pengetua pulak tak mahu memanjangkan cerita dgn alasan - bad review/reputation for pengetua/sekolah.

what the ____ ?

skrg nie, gara2 membuat laporan itu, dia mengalami gangguan sms kerana cikgu yg menyalahgunakan duit itu tak puas hati dgn tindakan dia buat laporan dan memalukannya.

aper punya cikgu daaaa. dah lah budak tu OKU, mak dia pulak buta huruf, sy dgr tak tergamak..sampai hati buat pelajar yg mmg disadvantage mcm tu. naper tak bagi pinjam duit sendiri jer? naper nak songlap duit budak tu? pinjam ker apatah lagi kebas itu satu kesalahan! patutnya dia yg pinjamkan duit kat budak itu, ini mcm dah terbalik lak..saper OKU sbnr sy pun dah tak tahu. OKU otak agaknya.

sure kalu jabatan kebajikan tau nie mesti marah. per punyer bfriend daaa..ingat duit welfare nak tanggung dia gak ker? respect lagi kat mat bangla yg keje tuk dpt duit..aper punya cikgu daa..

sy dgr pun berasap jugak hati..ader gak mcm nieh..dunia2..pasal duit semua kelabu mata, OKU tak OKU, pasal duit sanggup lupa.. Read More

One response to Amanah yg hilang...

  1. Alice
    July 26, 2010 at 5:33 PM
    company i lagi dahsyat tau, pasal songlap duit ni......
    ingat cikgu kat dunia ni semua baik-baik?....lagi teruk pun ada..hehe