Posted on Sunday, September 20, 2009

Hari Raya di Melbourne

okaylah, u all layanlah gambar2 raya nie. gambar nie diambik candid jer. si lin dah kenyang makan kat living room, pindah pulak ke 'bar corner' kitaorg panggil coz kat sini lah kami suka lepak2 sambil buat kopi dan borak2. lin syok citer kenangan raya di kampung and si duratun khusyuk jer dgr, maklumlah first time raya di perantauan. okaylah takderlah diaorg nangis2, kira tahan hati jugaklah.

Ingat kan rombongan kitorg yg dtg lewat rupernya kami yg first sekali sampai umah Dr kahar dan kak roziya. tak lama pastu baru family abg tareek dtg pulak, dan famili2 yg lain.

Duratun..meja makan pun nak posing ka? hihi..

Lin dan Sam. nielah yg meramaikan students msia di student village.

sam, rahim and akak tu first time baru nampak. dia duduk area ginifer jugak, kak roziya kenal masa solat raya kat masjid bosnia pagi tu.

abg tareek dan isteri.


borak2 di bar corner. ntahler, dapur tu jugak best kitorg lepak2 sambil menghabiskan biskut simpanan kak roziyah. hihi.

tak cukup biskut kat dlm balang, biskut simpan kat dapur pun habis digodek.


nielah kanak2 riang yg memeriahkan suasana raya kami kali nie..anak dr kahar/kak roziya, abg tareek, and abg hadi.

umah abg tareek. suka tgk living room dia coz ada pintu kaca yg blh nampak frontyard and taman mini, dia kata syok lepak kat dpn time summer. tapi rumah dia mmg sejuk walaupun tak pakai aircon.

budak2 jugak yg best beraya. tak ingat makan, ingat footy jer.



sambil makan sambil tengok netball Australia vs New Zealand. ntahlah kat sini org taksub betul ngan sukan. mcm2 sukan diorg tgk.


sblm berangkat pulang, bergambar dulu dpn umah abg tareek. malam karang sambung lagi umah abg hadi pulak..tapi sure malam nanti pakai jeans and coat jer coz pakai bj kurung siang2 pun dah sejuk.

Read More

One response to Hari Raya di Melbourne

  1. kakzana
    September 23, 2009 at 7:14 AM
    selamat hari raya lavender....
    mana gambar tuan punya blog? yg pakai spec tu ke? jauh2 pun seronok juga raya dgn teman2, bila lg nk dpt mcm tu kan.......