Shopping barang baby di Ikea




Masih sequel siri membeli barang baby..ahaks. Semalam ikut plan macam2 tempat nak jengah, tapi bertolak ke Ikea pun dah tengah hari, so kami tak sempat nak ke beberapa tempat di Bangi. Balik pun dah lewat dan sempat balik bersolat di rumah, rehat sekejap pastu sebab dah sampai lewat di rumah, maka beli lauk jerlah siap-siap.

Semalam tema kami ialah makanan sarawak, so kami singgah ke Sg Besi iaitu kedai makan Dayang Sarawak Corner untuk membeli mee kolok, mee laksa sarawak dan abc sarawak. Wah sedap seh!! ABC sarawak tuh memang tak jumpa kat sini, memang lain dari yang lain. Husband pun cakap memang sedap. Tapi tambah lauk semalam dengan membeli air jagung, air kelapa, dan nasik lemak di pasar ramadhan jalan reko sentral (untuk bersahur). Nasik lemak berempah tuh memang sedap tak rugi beli. Makan dengan selera betul masa sahur pagi tadi. 

Hei burung, jangan bertenggek pulak nanti. Penat mesin basuh cuci dan makcik ni menyidai

Hari ini, misi saya ialah laundry barang-barang baby yang dibeli tempoh hari. Sementelah cuaca pun panas gedegik macam nih, hah sesuailah untuk operasi mencuci baju. Tinggal barut lagi nak cuci, pastu bolehlah lipat baju baby and asing-asingkan siap-siap dalam bag. Bila tengok baju baby ni rasa teruja pulak dan rasa macam tak cukup pulak baju baby nih. Saya beli semua new born. Tak pun yang bersaiz 0-3 bulan. Harap2 sempatlah masa pantang nanti membeli baju untuk baby kot-kot NW saiz tu dah tak muat. Sebab rata-rata kawan cakap baby cepat membesar. 

Ini antara barang-barang besar yang kami beli di Ikea. 

Troli kami beli warna putih. Husband nak perabot putih untuk baby. Colorful nanti cam kat tadika katanya.

Baju baby kecik so perlu banyak penyidai jenis ini

Senang nak campak baju kotor untuk dicuci






Kami beli box plastik jenis paling kecik warna putih saja dulu sebab husband nak color putih, takde pulak stok, warna pink, hijau dan hitam adalah. So kami tangguhkan dulu. Maybe second round nanti masa beli baby cot dan frame untuk box tu nanti barulah carik balik storage box putih nih. Hopefully ada.




Image result for baby bath ikea

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Masuk Rumah Baru

Ada apa dengan Clinique

Persediaan masuk rumah baru