Skip to main content

Nokia lumia 720

Selamat raya haji kepada semua. Saya amat pasti time ini ramai sedang dlm perjalanan balik kampung ataupun dah selamat balik kampung. Saya tak balik, beraya disini sajer tpi blik ujung bulan nih. Ini bukan thread ketupat rendang, daun palas mahupun calon2 kambing dan lembu yg nak dikorbankan tetapi pasal nokia lumia 720. Heh, rasanye saya tak buat lg entri ni, dan kalu ader, PELUPANYA AKU!!!!@_@

Saya dulu pakai samsung now tukar nokia lumia 720. So far puas hati, lama berkahwin ngan sansung note, biler dpt nokia yg comel lote rasa cam hp mainan pun ader sbb ringan n kecik. Dah survey dulu kat web, kira nokia lumia 720 dan ke atas (820, 920, 1020) adalah bagus. Yg bwh2 ni pun okay gak sy percaya mcm lumia 620. Gambar mmg clear superb, n pling best sbb pkai windows program terasa mantap n boleh snyc dgn laptop. Sungguh praktikal. And sbb laptop pun pkai windows, segalanya menjadi lbh mudah. Saya suka interface dier yg lain, sbb dah ramai sgt penggunaa android, bb, apple semua, interface lbh kurang sama so nokia lumia menawarkan interface yg segar. N bestnyer blh tukar2 color ikut mood or baju maybe hehe.

Takderlah wow faktor yg boleh buat mata kiter terbeliak sbb kagum yg amat tapi so far berpuas hati. Sistem pun smooth sajer n tak lagging. Kelemahan ketara pula ialah apps masih kurang, x macam android, segala macam mak nenek ader. Tapi, tak menimbulkan masalah besar buat saya sbb apps asas yg sy selalu pakai dlm android dulu ader jgk disini. So no biggie. Cuma droppbox xder n instagram xder. Tapi windows ader cloud storage sendiri iaitu skydrive. Instagram, saya okay jer tanpanyer, saya bukan org yg suker pun berinstagram so saya tak kisah.

Kenapa tak cuba version yg high end terus spt nokia 820, 920 dan 1020 yg ader 41 megamixel tu? Well sbb ni firsttme cuba windows, so beli nokia 720 dulu n dapatkan feel dulu camner. Maner tau x suker kang nyesal beli mahal2 kan. Setakat ini saya okay. Lgpun sy ader samsung tab 3, so sy boleh lagi menikmati apps android tanpa masalah. Ohnlupa, reason carik yg kecik yg lain ialah sbb tab 3 pun saya bwk kemana2 so imagine bawak samsung note n tab maner2, sooo de gedabak okeh. Sya suka skrin 7 inci tab utk organise jadual meeting, appointments n tulis blog ;-)

Saya suka telefon kecik utk communicate but at the same time prefer bigger screen for attending meeting, jotting down notes, organising schedules, so i guess nokia lumia 720 + tab 3 just do me right. Plus factor lumia 》cheaper than samsung. Mine just cost me rm955. Awesome!!!

Ini bukan review yg very d very technical yer, its more or less about about my feelings of using it. Please do google other websites for details. Till then, selamat rayer semua.

Comments

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…