Posted on Monday, October 14, 2013

Nokia lumia 720

Selamat raya haji kepada semua. Saya amat pasti time ini ramai sedang dlm perjalanan balik kampung ataupun dah selamat balik kampung. Saya tak balik, beraya disini sajer tpi blik ujung bulan nih. Ini bukan thread ketupat rendang, daun palas mahupun calon2 kambing dan lembu yg nak dikorbankan tetapi pasal nokia lumia 720. Heh, rasanye saya tak buat lg entri ni, dan kalu ader, PELUPANYA AKU!!!!@_@

Saya dulu pakai samsung now tukar nokia lumia 720. So far puas hati, lama berkahwin ngan sansung note, biler dpt nokia yg comel lote rasa cam hp mainan pun ader sbb ringan n kecik. Dah survey dulu kat web, kira nokia lumia 720 dan ke atas (820, 920, 1020) adalah bagus. Yg bwh2 ni pun okay gak sy percaya mcm lumia 620. Gambar mmg clear superb, n pling best sbb pkai windows program terasa mantap n boleh snyc dgn laptop. Sungguh praktikal. And sbb laptop pun pkai windows, segalanya menjadi lbh mudah. Saya suka interface dier yg lain, sbb dah ramai sgt penggunaa android, bb, apple semua, interface lbh kurang sama so nokia lumia menawarkan interface yg segar. N bestnyer blh tukar2 color ikut mood or baju maybe hehe.

Takderlah wow faktor yg boleh buat mata kiter terbeliak sbb kagum yg amat tapi so far berpuas hati. Sistem pun smooth sajer n tak lagging. Kelemahan ketara pula ialah apps masih kurang, x macam android, segala macam mak nenek ader. Tapi, tak menimbulkan masalah besar buat saya sbb apps asas yg sy selalu pakai dlm android dulu ader jgk disini. So no biggie. Cuma droppbox xder n instagram xder. Tapi windows ader cloud storage sendiri iaitu skydrive. Instagram, saya okay jer tanpanyer, saya bukan org yg suker pun berinstagram so saya tak kisah.

Kenapa tak cuba version yg high end terus spt nokia 820, 920 dan 1020 yg ader 41 megamixel tu? Well sbb ni firsttme cuba windows, so beli nokia 720 dulu n dapatkan feel dulu camner. Maner tau x suker kang nyesal beli mahal2 kan. Setakat ini saya okay. Lgpun sy ader samsung tab 3, so sy boleh lagi menikmati apps android tanpa masalah. Ohnlupa, reason carik yg kecik yg lain ialah sbb tab 3 pun saya bwk kemana2 so imagine bawak samsung note n tab maner2, sooo de gedabak okeh. Sya suka skrin 7 inci tab utk organise jadual meeting, appointments n tulis blog ;-)

Saya suka telefon kecik utk communicate but at the same time prefer bigger screen for attending meeting, jotting down notes, organising schedules, so i guess nokia lumia 720 + tab 3 just do me right. Plus factor lumia 》cheaper than samsung. Mine just cost me rm955. Awesome!!!

Ini bukan review yg very d very technical yer, its more or less about about my feelings of using it. Please do google other websites for details. Till then, selamat rayer semua.

Read More

0 Responses to Nokia lumia 720