Posted on Monday, September 24, 2012

koleksi botol perfume













Siapa tak suka wangi wangian angkat tangan? Haa..semua suka kan? Pendek citer jarang sangat orang tak suka bau wangi. Wangi lawannya busuk..achuuum!



Cakap pasal perfume ni sudah pasti kiter ader perfume favourite sendiri. Ader yang murah and mahal. Tapi of course yg mahal itu selalu yang terbaik n paling harum baunyer. Aper signature scent anda? Yelah bau yg anda konsisten pakai n paling suka@ menggambarkan personaliti anda..?



Jgn memain..bau ni ada pengaruh kuat dengan memori n emosi kiter. Ia cepat membuatkan kiter lantas teringat dgn memori atau individu yg dikaitkan dgn bau tersebut. Sy sendiri bila tercium sejenis perfume akan mengingatkan saya terus kpd seseorang..chewah..ehem. Kuatnyer penangan bau..




Sy sendiri blum ader signature scent sendiri..saya pakai byk jenis perfumes..murah n mahal. Kira mcm analoginyer klu dibandingkan dgn tahap2 perkembangan individu..sy masih dlm tahap remaja yg sedang mencari identiti...bau..haha. Perfume murah pakai kt umah..mahal pun kdg2 sy bedal pkai di rumah. Wei3...kat umahlah kiter melaram betul tak?  



Tpi ader jgk org yg bli perfume kerana botolnya. Tpi memang comel2 pun botol perfume ni betul tak. Meh kita layan beberapa jenis botol perfumes yg cantik di pasaran. Klu berminat godek sendiri maklumat lanjut yer..saya x buat marketing kat sini for freee. Heh.





Published with Blogger-droid v2.0.8
Read More

One response to koleksi botol perfume

  1. ♥Cik Nurfarah♥
    April 21, 2013 at 8:50 PM
    Assalam, sy nak let go kan my original perfumes, boleh try tgk sini

    http://bicarafarah.blogspot.com/2013/04/perfumes-curious-britney-spears.html