Skip to main content

samseng naughty 2 vs ipong 5

JhhBagi penggemar telefon canggih..anda sudah pasti tahu tentang pertarungan epik antara samsung dan apple. Walaupun samsung kalah kepada apple di US tapi itu tidak menjamin bahawa samsung akan jadi bankrupt..

Dulu susah jugak smartphones lain nak challenge apple tapi sekarang ader persaingan sengit dari samsung sejak mereka mengeluarkan smartphone galaxy series.

Even now pun sy tgh menaip guna samsung note..heh

Tapi yg jelas sekarang ialah..perubahan minat berlaku dari skrin kecil kepada yg lbh besar. Even iphones 5 pun terpaksa membesarkan skrin iphones 5 nyer kpd 4.3 inc kalau tak silap.

Kelakarnyer dalam forum web ramai yg bertelagah ttg brand mana yg terbaik. Hardcore fans apple produk sudah pasti taksub pada iphone5 dan android pula dengan perisian mereka n samsung...

As for me..saya pakai apa saya perlukan. Kalau nak ikut teknologi...mmg tak terkejar..duit pun tak sempat duduk lama dalam poket. Perlu ader batasan dalam ketaksuban kerana teknologi terlalu pantas berubah. Eg. Samsung note kira baru jugak now dah ader note 2. Iphone4s pun belum berapa lama release dah ader iphone5. Now..ader rumors mengatakan samsung galaxy s4 pulak akan keluar tahun depan...

Hancuslah kalu bertukar2 handphone sokmo..

Moralnyer..beli apabila perlu..pilih yg memenuhi keperluan and pakai sebaiknyer. Pedulikan jika esoknyer ader siri terbaru keluar dipasaran. Beli yg baru hanya bila yg lama sudah terlalu antik dipakai atau jika uzur/ rosak.

Tukar2 hp nih bukan bertambah kayer pun...tolong mengkayakan company samsung n apple jer..

Dalam hal ini nasihat yg mengatakan beli mengikut keperluan bukan kehendak adalah benar. Jgn menjadi mangsa strategi pemasaran yg menyebabkan kiter merasa semua benda dijual diluar sana adalah "mesti dimiliki".

Published with Blogger-droid v2.0.8

Comments

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…