Posted on Tuesday, September 25, 2012

k-pop contact lens



Amaran: Sila jangan kecewa kerana ini bukan blog jual contact lenses k-pop. kalau anda tersesat ke sini dek title ini..harap maaf. hua3. 

tu dia, patutlah jadi trend. mata jadi bersinar2 *blink!*


Tiada orang boleh menafikan demam k-pop masih lagi hangat di Malaysia. Dulu suka lagu/movie/pelakon dia sajer, but now dah terjebak dalam lebih banyak perkara seperti make up, pakaian, dan macam2 lagi. Semalam menteri kesihatan (lupa nama dowh...!) kata sila berhati2 dengan pemakaian kontak lensa k-pop yang berleluasa dijual di pasaran/online. Katanya semakin ramai pengguna melaporkan masalah mata kerana memakai kontak lensa yang tak berkualiti sehingga menyebabkan mata bocor (mata bocor? tak boleh imagine..agaknyer macam belon ader air, pastu kena cucuk ngan jarum and jadi flattttt..kot). 



So, berhati2lah dalam mengikuti fesyen, jangan jadi mangsa fesyen. Lagi2 yang melibatkan kesihatan ni. Hilang duit dapat dicari, tapi kalau diri sakit..susah nak baik. 
Read More

2 Responses to k-pop contact lens

  1. Maiyah
    September 25, 2012 at 5:09 PM
    kdg2 krn nk cntik
    dorang bukannya kira
    manusia mmg camtu
    dah kene bru tersedar
  2. Cengkih78
    September 27, 2012 at 8:26 AM
    Btul sgt kak