k-pop contact lens



Amaran: Sila jangan kecewa kerana ini bukan blog jual contact lenses k-pop. kalau anda tersesat ke sini dek title ini..harap maaf. hua3. 

tu dia, patutlah jadi trend. mata jadi bersinar2 *blink!*


Tiada orang boleh menafikan demam k-pop masih lagi hangat di Malaysia. Dulu suka lagu/movie/pelakon dia sajer, but now dah terjebak dalam lebih banyak perkara seperti make up, pakaian, dan macam2 lagi. Semalam menteri kesihatan (lupa nama dowh...!) kata sila berhati2 dengan pemakaian kontak lensa k-pop yang berleluasa dijual di pasaran/online. Katanya semakin ramai pengguna melaporkan masalah mata kerana memakai kontak lensa yang tak berkualiti sehingga menyebabkan mata bocor (mata bocor? tak boleh imagine..agaknyer macam belon ader air, pastu kena cucuk ngan jarum and jadi flattttt..kot). 



So, berhati2lah dalam mengikuti fesyen, jangan jadi mangsa fesyen. Lagi2 yang melibatkan kesihatan ni. Hilang duit dapat dicari, tapi kalau diri sakit..susah nak baik. 

Comments

Maiyah said…
kdg2 krn nk cntik
dorang bukannya kira
manusia mmg camtu
dah kene bru tersedar

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Ada apa dengan Clinique

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?