Posted on Sunday, October 02, 2011

Smile and relax


What to do on weekend? relax of course...
This week really hectic with fieldwork di Utara. Bila tengok Itinerary 3 hari 2 malam hari tu rasa mcm Mission Impossible jer, but, thank god, we made it. Dalam tempoh tersebut, my research teammates berjaya menjelajah Perlis, Kedah, Penang dan Perak. Nak carik cases bukannyer senang, dgn maklumat tak lengkap, habislah carik orang2 tua, JKK kampung, cikgu sekolah, even murid sekolah pun kitaorang tanya, let alone penjalan kaki, pekedai runcit sekitar kawasan.

Dah dapat carik tempat, nak interviews lagi..fuh, mmg satu macam jer rasa badan. Semalam dan hari nie mmg takder plan mana2 tapi nak REHAT saja di rumah. Nasib baik workshop Dr Nash postpone next week, kalu tidak, balik dari fieldwork Jumaat petang, semalam terus ke Morib dua hari. KELEPET ler jawabnyer.

Penat mmg penat, tapi i really enjoy the fieldwork. Bila dapat turun padang and tengok sendiri kes byklah yg dapat dipelajari. Memang nak buat kajian kena turun padang, tak syok suruh orang lain dapatkan data utk kita. feelings and knowledge fieldwork tu susah nak diperolehi melainkan pergi ke fieldwork sendiri. Badan pun sakit2 nie ha. Tapi hari nie sepatutnya kena siapkan artikel penuh tuk satu conference. ku tahan gelora hati nak bershopping.

tulis-tulis-tulis artikel!!! cepat!! Read More

One response to Smile and relax

  1. amal
    October 2, 2011 at 3:04 PM
    hehe happy weekend sis :) saya baca ni pun boleh rasa kepenatan yg sis rasa. make sure makan minum cukup! barula badan bertenaga :)