Posted on Saturday, October 22, 2011

Misteri Tua..bukan Misteri Rumah Tua

Left: usia 21 tahun; Right: usia 26 tahun

A 26-year-old Vietnamese woman has left doctors baffled as she lost her once youthful appearance.

Nguyen Thi Phuong believes that an allergic reaction to seafood she ate in 2008, caused the skin over her face and body to sag and wrinkle. It has come to light now, as she has shown her face in public for the first time since it happened.

Her story has led health experts to question what could have triggered her rapid aging as pictures show Phuong looking like two different people.

Lebih lanjut klik NGUYEN 

Seram tul baca kisah perempuan nie. Dalam masa beberapa tahun, dia mengalami ketuaan ekspress yang berlaku pada kadar yang sangat cepat!!! SKII product company pun boleh angkat bendera putih nih for sure. Doktor masih misteri dengan perubahan fisiologi badan dia nie. Semuanya bermula dengan alergi makanan laut yg menyebabkan gatal2 seluruh badan. Lepas tu dia pergilah berubat, bermacam2 ubat digunakan tapi tak jugak sembuh sehinggalah dia menggunakan satu perubatan cina nie mmg gatal tu hilang tetapi timbul pulak masalah lain - berlaku kerepotan kulit walaupun tak mengalami esteoporosis, gigi rapuh, beruban, nyanyuk atau seangkatan dengannya yg selalu orang2 tua menghidapi.

Garu kepala - mungkin ini berpunca daripada alergi dan diterukkan lagi oleh segala macam ubat yg digunakannya utk menghilangkan gatal2 alergi dialaminya. tapi takder pulak dia jumpa doktor pakar kerana tak mahu dibebankan oleh kos kewangan perubatan. wui, menakutkan pengalaman perempuan ini. adalah mustahil untuk menegangkan kembali kulit seperti wanita muda sedia kala. mungkin penyakitnya dapat dikenalpasti dan diminimakan tetapi utk mengubah semua kendur2an itu adalah mission impossible. jika dapat dihilangkan kendur2an itu, nescaya akan mendapat nobel price doktor yg mengubatinya dan nenek2 dan datuk2 kita semuanya akan kembali muda sedia kala walaupun berusia. kweng3. Read More

2 Responses to Misteri Tua..bukan Misteri Rumah Tua

  1. ~~zAnAfAhMi~~
    October 23, 2011 at 11:37 PM
    ish..satu bdn jd mcm tu? takutnya...hubby akak alergi jugak dgn seafood tp dia beli ubat farmasi, tak pernah cuba tempat lain....bahaya la.
  2. Cengkih78
    October 26, 2011 at 1:27 PM
    tu lah pasal, mmg dunia akhir zmn ni mcm2 perkara pelik berlaku. hati2lah..kita tak tau mkn kita makan skrg nie penuh dgn pencemaran toksin berbahaya.