Posted on Monday, December 28, 2009

menjelang tahun baru 2010

tahun baru 2010 bbrpa hari lagi. pantas betul waktu berlalu. serius. even cuti sebulan di Msia baru2 nie sptnya 2 minggu saja. masa pantas meninggalkan kita. samada tercapai ataupun tidak wawasan sepanjang thn, yg pasti detik tetap berlalu pantas. apa plan menjelang thn baru? sy blum ada rancangan spesifik. setelah cuti sebulan, kepala berat betul nak start balik and stay focus pd study. mmg physically ada di meja study, but my mind simply wandering around..aimlessly..biasanya pd benda2 merepek--like games, news, articles, you tube yg langsung takde kaitan dgn my study. i am sooo naughty lately. not good..not good. i know..tapi takkan nak study on new year eve? arh sounds boring...

perkara yg agak merungsingkan skrg nie ialah my obsession with games - especially sims2. oh..teruknya. fikir jugak tuk main game nie kalu takder benda nak buat mlm tahun baru..tapi..dah rasa overlimit dah, i should stop. i feel it just too much. i have to stop! so my new resolution - no sims2 game anymore! (patut send it over to my anak2 saudara as soon as possible; selagi ada benda alah nie di bilik, selagi tu gatal nak main).

terfikir jugak tuk jalan2 sekitar melbourne on new year eve memandangkan public transport on that day free and 24 jam operated. sounds good, and byk spot kat melbourne city tuk celebrate new year. tapi lebih berminat utk tangkap gambar, not really for celebrating. sy tak berapa minat keraian2 nie. risiko pulak - balik mlm2 sure jumpa ramai org mabuk. blh jadi merbahaya for ladies. sure tak blh pergi sorang2.
tapi ada baiknya jugak gunakan waktu tu tuk fikir ttg pencapaian2 lepas apakah mencapai target serta setkan wawasan baru utk 2010. sounds boring..tapi..undoubtly important. bagi yg jarang2 ambik masa fikir progress yg dibuat sepanjang tahun, waktu senggang menjelang tahun baru ada baiknya tuk refleksi diri. sy tak decide aper2 lagi utk thn baru, tapi most probably di rumah saja gamaknya...

amaran: teringat kata seseorang - thn baru ialah 'waktu mengawan'. tunggulah bbrp bulan lepas tu, byklah kes terpregnant (especially remaja/budak sekolah/ipt)..pastu diikuti pulak dgn meningkatnya report polis, buang bayi dll seangkatan. so, pilihlah aktiviti yg cerdik.



Read More

One response to menjelang tahun baru 2010

  1. maiyah
    December 29, 2009 at 3:02 AM
    bukan tahun baru je tiap hari gitu le gamaknya