Posted on Tuesday, December 01, 2009

Kat Msia dah


lusa adalah hari presentation. berdebar2 nie. lebih parah, bila nampak sy msk sessi serentak dgn pengerusi dan senior2 lecturer aka bekas pensyarah sendiri. ayo-yo. sptnya terasa spt timun skrg dan 'mereka-mereka' itu durian2 yg besar2 durinya. takut mmg ada tapi fikir optimis, kalu bukan skrg, bila lagi nak memotivasikan diri utk mencuba. mmg saya akui tak berpengalaman, tapi ini juga adalah langkah2 awal tuk menjadi berpengalaman. hanya perlu kekuatan utk mengatasi ketakutan dan kelemahan. kerana sy pasti, sy tak blh mengelak..kerana ini pastinya bukan yg terakhir.


hari nie beranikan diri bawak kete ke KL. i hate KL. and ntah naper terasa brutal dan ganazzz nyer pemandu2 di msia nie berbanding diri nie yg dah jadi pemandu berhemah..bawak 70-80..maximum speed 90km/j walaupun sign dan jelas kata 110km/j. mesti ramai yg bengkek hari nie sbb ada kete jalan mcm siput kat lorong paling kiri. peliknya, lorong kiri pun org bantai bawak laju2..ntahler. org msia nie passive aggresive kot.


kat tol sg buloh hari nie, sesak kat tol tunai. bila nak ciluk tu, takder org pun sudi nak bagi ruang. hanya bbrp ketika baru ada kete mewah putih bagi laluan. geramnya, ada dua mat arab, pakai topi haji, turban, janggut panjang (macam alim dan berbudi dan bermulia hati) tapi hampeh, dialah yg menyondol2 tak bagi ruang. teringat kat melbourne, rasa diri nie sbg penjalan kaki di hormati.


tiket balik melbourne blum lagi dibeli. try minggu nie. ada yg tanya naper 'low profile' sgt balik tak bagi tau. sy balik utk conference, sy takut tak blh nak catch up begitu banyak social demand, tuk berjumpa sana sini. takut terbengkalai keje yg diamanahkan oleh supervisor. nie smester akhir, masa jadi begitu brharga. harap ada yg faham. ingin jugak cuti lama2, tapi mengenangkan deadline, mulalah risau dan mimpi ngeri.
Read More

4 Responses to Kat Msia dah

  1. maiyah
    December 1, 2009 at 2:53 AM
    dah jejak bumi mesia.. slmt dtg.. moga segala urusan akan selesai
  2. ::alwaniamalini::
    December 1, 2009 at 10:30 AM
    selamat pulang sis! and good luck untuk conference nnt..

    haa bab pemandu KL tu memang.. they are so mean! kekadang, dia yg salah, kita yg kena maki..huhuhu..
  3. Alice
    December 1, 2009 at 6:10 PM
    udah balik ka amoi....aiya, kalau u datang ke klang pergi la umah i....hehehe
  4. kakzana
    December 12, 2009 at 3:47 AM
    Salam...
    mana lebih seronok? bawa kete kt sini ke kat Melbourne? sini mmg mcm pelesit bawak kete, mcm laki akak jugak!!