Skip to main content

Harap Mengerti Bhs Badanku




Baru-baru nie ada kuar satu discussion forum ttg lelaki yg selalu tak terus terang bila nak putus. dia kata harap pompuan mengerti sendiri. kalu dah malas nak reply call/sms, jauhkan diri tu..faham2 sajerlah, maksudnya dah tak berminat. katanya lagi, itu lebih mudah dari terus terang sbb dia tak rasa bersalah utk lukakan hati gf dia bila dia terus terang. itu pd pdgn dia tak kejam. lagipun bila dia buat gitu gf nanti mesti tension and carik yg lain..tu lebih mudah jalan penyelesaiannya.

menarik jugak walaupun ramai yg bambu dia kata mamat hampeh. ahahaha. biasalah, as expected, pompuan kutuk giler2. sbnrnya thread tu sptnya membalas satu lagi thread lain pasal pertanyaan seorang forumner, naper lelaki tak terus terang bila nak putus. awek punyer tunggu bertahun2, call/sms pun tak. ada yg komen kata bila nak ngorat reti pulak ckp terus terang, bila nak putus..ko suruh tengok bhs badan..aper dah tak blh berckp? dah terencat? itu antara komennyer. hihihi..kelakar pun ya.

tapi biasanya mcm tulah. kdg2 walau ingin sekalipun nak org terus terang, tak semuanya sanggup kerana faktor2 spt di atas tadi, ada yg terlalu takut/menjaga hati. jd kdg2 nak tak nak kena jugak perati body language. tapi body language/tingkah laku tak semestinya tepat selalu, kena confirmkan balik..akhirnya berbalik pd yg asal - terus terang jugak yg terbaik.

soal hati jgn main2. sy rasa sy respect and blh terima lelaki yg blh ckp terus terang tuk tak meneruskan hubungan daripada berselindung dgn bhasa badan. ia menyelamatkan byk perkara..contohnya menyingkatkan masa org tu menunggu. setiap org ada hak utk kebahagiaan dia sendiri. bila kita terus terang, sekurang2nya org tu blh move on dgn hidup dia, dia jugak berhak bahagia dan mencari bahagianya sendiri. sy sendiri suka org terus terang bertanya sbb sy blh bagi jwpn straight forward, samada suka or tidak. kerana sy fikir dgn memberi jwpn, sy tak bagi dia tertunggu2 (kalu kes takder hati). dia pun jelas status dia dan takder lah membazir masa menanti. bunyi mcm kejam? tapi sy fikir itu lebih baik dari dia ternanti2 jwpn tak pasti.

tapi mslhnya, bila ngorat pun guna bhs badan..kita nak jwp pun tak pasti, takut nanti terbagi JAWAPAN PERASAN syok sendiri.

Comments

maiyah said…
kalo nak putus kan elok trus terang je tapi sy rasa skrg ni suma lelaki dah straight to the point.. kalo dah rasa tak sesuai mmg akan slamba bg explain n angkat kaki camtu gak pompuan pun

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…