Skip to main content

Bulan yang busy..

pilih buku utk library/research/sendiri


bulan yang busy..penuh dgn mcm2 agenda. kdg2 rasa tak larat, sakit badan dan penat tapi nak buat mcm ner. aper2 pun, ditengah2 kesibukan sempat jugak sy dan rakan2 mencari sedikit hiburan sekadar nak de-stress ourselves. contoh paling baik ialah lepas tungkus lumus fokus kerje..cuti seminggu (mcm i ler..hehehe lepak2 buat dunno jer kat umah) atau pun paling mudah dan paling selalu dibuat dgn kawan2 ialah MAKAN!

antara buku yg kami pilih masa pesta buku hari tu

ni ngorat agen buku tuk dapat buku free or diskaun student! 


 masa paling best..ialah time makan free..kueng-kueng
tu dia..nyum2, penat pilih buku dan jalan2 masa minum pun tiba. semua nie sedap

lupa nama makanan nie, steak kambing mcm tu ler, sedap! my choice for that day

lepas makan, dapat pulak dessert aiskrim and cakes..best tul mcm nie
semua free pulak tu, lagi lah syok

green tea cake
tak ingat nama..

makan jangan tak makan
 
Habis tu pulak, retreat master students di Morib 2 hari. Impiana Hotel. Hotel nie mmg my favourite sbb aman damai, maklumlah masuk kampung, lokasi pun tepi pantai, mmg best for retreat and discuss research project. kolam renang dia pun best. murah pun murah. 
 
 tekun mendengar taklimat
buat collage..

sempat jugak menangkap gambar kura2 kat sini..sambil2 menunggu students dgn aktiviti mrk

view dari bilik hotel, baru bangun tido terus shot gambar nie..puas tido petang tu


boleh lah bosan2 dan nak relaks pi kat sini..aman jer


best kan?


petang2 boleh main volley ball..tu students yg ikut retreat tgh beriadah
malam sebelum sy balik, students master buat performance sambil BBQ
kelakar jer diaorng nie. sempoi!
tgk tul2..angkat garfu/pisau steak tu..nie baru diehard punyer supporters

balik jer dari retreat, esoknyer terus writing workshop. dua hari bertungkus lumus memerah otak buat artikel dgn target 20> articles dpt dikeluarkan dlm masa 2 hari tu. mmg fokus betul2, habis jer..adui pening2 lalat. tapi alhamdulillah kami berjaya mencapai target. 
multi-tasks! dlm berbengkel tu dan busy menulis artikel, sy angkut assignments students. lpslah dua tiga utk diberi markah. nak masuk markah minggu dpn. so kena kejar deadline. aish!!

serius dan penuh fokus..
 
tup tap dah jumaat. Jumaat hari nie jer rasa lapang sikit sbb takder agenda rasmi, barulah dpt duduk diam2 kat ofis. per lagi, kena siapkan bagi markah students. dlm tu uruskan apa2 urusan lain yg tertangguh dek mcm2 aktiviti di luar dan dlm kampus. dlm busy2 tu sy dan rakan2 sempat membuat 'surprise party' for suhaimi. happy birthday cumi! ada yg masak, ada yg ditugaskan mencari kek, buah2an, kad, minuman ringan, pizza dll. dapatlah jugak release stress setelah bbrp hari bekerja keras.

birthday boy!
wah, kembang kuncup cumi gembira dgn sambutan hebat kami. hehehehe..

aper tunggu lagi..dah depan mata..ngaaap!!

huuuh mmg terasa penat! minggu dpn seminggu suntuk takder di ofis sbb ader kursus. mmg hectic betul bulan nie. itulah laporan mingguan kali ni. ada bbrp jam nie kena sambung keje. dan weekend nampak gaya duk di rumah sajerlah..nak rehat puas2 sambil semak kertas jwpn students. 

happy weekend!







Comments

Alice said…
sibuk betul la dr minah ni.....bila nak datang klang jalan2?
Alice said…
baca pasal group retreat, teringat kat Dr rohany, Dr Zainah...dan kenangan smasa buat retreat, memang seronok giler....missing those moment

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…