Posted on Friday, April 08, 2011

Telur ayam pun nak cetak rompak ker?



Kecoh sehari dua nie pasal telur ayam PALSU. Terkini kes telur ayam tiruan nie dikesan di Penang. Tak taulah entah2 telur ayam sy makan semalam tu PALSU/PLASTIK  atau original. Ish2, makin canggih manusia nie bagi 'bodoh' benda dia buat. Skrg nie dah ader fobia utk makan telur ayam, takut terkena yg bukan original. kesian ayam2 seluruh dunia, skrg nie orang dok pertikai telur2 ayam mereka. ayam2 sekelian, jika anda membaca blog ini, silalah mogok. manusia nie dari hari ke hari makin tak terfikir tindakan dibuat. makin melampaui batas. kasi ajar sikit. 

tak pasal2 kena buat DNA tuk check sohih ke tok sohih telur2 ayam kat market. satu keje lak nak check ori ke tak. even tadi ms makan, masih sy sempat berseloroh dgn kawan2 ms tgh bfast..

A: tu (roti canai sy makan ) kau pasti ker original? ntah2 tiruan..
B: eh melampau ni. tu (sambil menunjuk mibun dlam pinggannya)..ntah2 plastik jer tau.

ahahahaha
Read More

One response to Telur ayam pun nak cetak rompak ker?

  1. amal
    April 8, 2011 at 4:54 PM
    huuu.. tak pasal2 sume benda jadi was2