Posted on Friday, April 15, 2011

Selamat Mengundi Orang Sarawak

kuching waterfront
Esok dah start pilihanraya Sarawak. Tak pernah2 seumur hidup nie sy ingat pilihanraya yang paling meriah di Sarawak. Tahun ini benar2 SURE HEBOH pilihanraya. Masa balik hari tu untuk mengajar budak PJJ pun sy dah nampak ramai orang Semenanjung (orang Swk dulu2 kata orang Malaya) datang membuat liputan, ini termasuklah wartawan tv, journalists, bloggers, ahli politik dan ramai lagi. Ader aper2 ker??? Hmm mungkin ader.

Tapi malangnya sy bukan termasuk yg membuang undi thn nie, baru jer register ms balik ke msia baru nie. tarikh register tu blum matang lagi, katanya siapa2 register dlm disember dan sblm layak, tapi sy awal tahun so kena ler tunggu. dulu dah register okay, tapi akak yg key in namaku dlm sistem kat post office tu dah buat salah jadik tak layak ler aku mengundi, pastu gi pulak ke ober the see, lagi lah tak mengundi. harap2nyer lepas ni tercapailah hajat sy untuk melaksanakan tanggungjwab mengundi. satu undi pun sgt bermakna.

okay orang2 sarawak, slamat kitak mengundi, jgnlah terpengaruh oleh kata2 dan janji2 manis. pilihlah yg kitak rasa boleh nulung ngembak pembangunan, peluang pekerjaan dan kehidpuan sosial yang lebih bait. masa depan kita di tangan kitakorang dan salah pilih orang akan merana dirik.

okay adik kakak..
Read More

0 Responses to Selamat Mengundi Orang Sarawak