Skip to main content

RIP Micheal Jackson

Live show di Australia dari LA US sempena majlis memperingati MJ. show started at 2.30 am, and i woke up at 5. Almost missed it. Tapi sepanjang hari nie semua tribute show about MJ di tv jadi tak rugi siapa yg terlepas, byk ulangan cuma edited versionlah, bukan live. i dont want to ulas about how they 'say good bye' to MJ, that's their way, i respect that. i just wanna share moment that relly touched me so deeply that i cried everytime i see it on tv. really, setiap kali tgk scene tu menangis, meleleh air mata. bukanlah sbb MJ tu my idola ke aper, tapi, sbb anak dia Paris Blanket. dia tak dijangka berucap tapi ms penutup tu dia insist nak berckp, so org bagi dia peluang, tapi dia tak dpt ckp byk pun coz dia menangis bila dia citer pasal ayah dia, yg buat sy pun menangis sob-sob sama. tak malu nak ngaku nangis setiap kali tgk scene nie sbb sy rasa dia genuine dgn aper dia ckp and i blh rasa connection and feeling mcm ner kerana sy pun dah takder ayah. sy dpt merasakan mcm ner. seseorang yg pergi takkan dtg sampai bila2. kematian adalah perpisahan yg menyakitkan utk ditempuh. sy harap anak2 dia akan kuat.

Comments

mmmm..x sempat tengok tribute tu....
~PakKaramu~ said…
Salam ziarah dari Pak Karamu
Alice said…
hakikatnya, tiada sorangpun ahli keluarga yang benar2 ambil terhadap mj, lepas meninggal, semua sibuk cari wang peninggalannya ajer..menyampah! Kalau I mj, I jelma jadi roh dan cekik2 orang macam tu. puas hati
kakzana said…
sayu n sedih tgk anak dia nangis....tp tgk pd mak sedara dia, nyampah pulak.....
sape la agaknya jaga dia org ek?

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…