Posted on Wednesday, July 08, 2009

RIP Micheal Jackson

Live show di Australia dari LA US sempena majlis memperingati MJ. show started at 2.30 am, and i woke up at 5. Almost missed it. Tapi sepanjang hari nie semua tribute show about MJ di tv jadi tak rugi siapa yg terlepas, byk ulangan cuma edited versionlah, bukan live. i dont want to ulas about how they 'say good bye' to MJ, that's their way, i respect that. i just wanna share moment that relly touched me so deeply that i cried everytime i see it on tv. really, setiap kali tgk scene tu menangis, meleleh air mata. bukanlah sbb MJ tu my idola ke aper, tapi, sbb anak dia Paris Blanket. dia tak dijangka berucap tapi ms penutup tu dia insist nak berckp, so org bagi dia peluang, tapi dia tak dpt ckp byk pun coz dia menangis bila dia citer pasal ayah dia, yg buat sy pun menangis sob-sob sama. tak malu nak ngaku nangis setiap kali tgk scene nie sbb sy rasa dia genuine dgn aper dia ckp and i blh rasa connection and feeling mcm ner kerana sy pun dah takder ayah. sy dpt merasakan mcm ner. seseorang yg pergi takkan dtg sampai bila2. kematian adalah perpisahan yg menyakitkan utk ditempuh. sy harap anak2 dia akan kuat.
Read More

4 Responses to RIP Micheal Jackson

  1. ::alwaniamalini::
    July 8, 2009 at 6:38 PM
    mmmm..x sempat tengok tribute tu....
  2. ~PakKaramu~
    July 8, 2009 at 11:32 PM
    Salam ziarah dari Pak Karamu
  3. Alice
    July 9, 2009 at 3:04 PM
    hakikatnya, tiada sorangpun ahli keluarga yang benar2 ambil terhadap mj, lepas meninggal, semua sibuk cari wang peninggalannya ajer..menyampah! Kalau I mj, I jelma jadi roh dan cekik2 orang macam tu. puas hati
  4. kakzana
    July 9, 2009 at 9:29 PM
    sayu n sedih tgk anak dia nangis....tp tgk pd mak sedara dia, nyampah pulak.....
    sape la agaknya jaga dia org ek?