Skip to main content

Jumaat dah..

Salam all,
maaf, rasanya dah bbrp hari tak upload blog. fikiran dan perhatian 'telah tercuri' ketempat lain. mcm2 fikir, tapi yg pasti fasal writing nieh and analysis. satu perjuangan yg panjang dan berat. and masa sptnya berlari (dah byk kali rasanya sy mentioned nie - tapi takpe ckp lagi). dah jumaat pun hari nie, ujung bulan pulak tu?? eeerrrkk..seram. tapi aper pun sempat jugak main2..kdg2 dah tepu rasanya, walaupun fizikal hadir di dpn meja, tangan menaip, tapi...minda merewang kemana2. agaknya dah burnout kepala nie..

oleh itu, plan minggu dpn selasa mlm gi tengok wayang...citer belum diputuskan. mudah2an dpt memujuk kepala ini utk fokus semula.

and berita gembira - hujung bulan nie scholarship msk..and blhlah start booking tiket flight balik msia.

dah bbrp hari tak kuar rumah. adalah dlm 5 hari..

cepatnya waktu berlalu...

sy ada 2 video menarik nak kongsi pd u all semua:

1. christian the lion - kisah benar 2 lelaki membela singa pd thn 70-an dulu. mula2 baby lagi pastu bila dah bsr tak muat umah. diorg pun plan antar dia balik africa, tpt sepatutnya dia berada. menarik psl lion nie - very cheeky lion and bila reunion balik setahun kemudian, dia msh ingat lagi 2 lelaki nie. moment jumpa tu very touching that it becomes you tube phenomenon. see for urself here.

2. the bridge - full documentary ttg the golden gate bridge san francisco. doc thn 2006. eric nie, pengarah doc nie merakam gambar video di jambatan ini selama setahun utk mengkaji fenomena bunuh diri yg selalu berlaku di jambatan itu. sepanjang tempoh itu, dia berjaya merakamkan 24 jumper suicide. anda blh lihat sendiri. ia juga ada interview org2 yg berjaya selamatkan individu yg cuba terjun dijambatan itu and saksi2 juga keluarga mangsa. survivor pun dia ada interview. amaran: video ini mungkin blh menyebabkan gangguan perasaan..sbb real jumper suicide anda lihat live. klik sini

adios!

Comments

YUZANA said…
klu dah sampai malaysia tu jangan lupa caling-caling geng2 kebulo

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…