Posted on Friday, July 24, 2009

Jumaat dah..

Salam all,
maaf, rasanya dah bbrp hari tak upload blog. fikiran dan perhatian 'telah tercuri' ketempat lain. mcm2 fikir, tapi yg pasti fasal writing nieh and analysis. satu perjuangan yg panjang dan berat. and masa sptnya berlari (dah byk kali rasanya sy mentioned nie - tapi takpe ckp lagi). dah jumaat pun hari nie, ujung bulan pulak tu?? eeerrrkk..seram. tapi aper pun sempat jugak main2..kdg2 dah tepu rasanya, walaupun fizikal hadir di dpn meja, tangan menaip, tapi...minda merewang kemana2. agaknya dah burnout kepala nie..

oleh itu, plan minggu dpn selasa mlm gi tengok wayang...citer belum diputuskan. mudah2an dpt memujuk kepala ini utk fokus semula.

and berita gembira - hujung bulan nie scholarship msk..and blhlah start booking tiket flight balik msia.

dah bbrp hari tak kuar rumah. adalah dlm 5 hari..

cepatnya waktu berlalu...

sy ada 2 video menarik nak kongsi pd u all semua:

1. christian the lion - kisah benar 2 lelaki membela singa pd thn 70-an dulu. mula2 baby lagi pastu bila dah bsr tak muat umah. diorg pun plan antar dia balik africa, tpt sepatutnya dia berada. menarik psl lion nie - very cheeky lion and bila reunion balik setahun kemudian, dia msh ingat lagi 2 lelaki nie. moment jumpa tu very touching that it becomes you tube phenomenon. see for urself here.

2. the bridge - full documentary ttg the golden gate bridge san francisco. doc thn 2006. eric nie, pengarah doc nie merakam gambar video di jambatan ini selama setahun utk mengkaji fenomena bunuh diri yg selalu berlaku di jambatan itu. sepanjang tempoh itu, dia berjaya merakamkan 24 jumper suicide. anda blh lihat sendiri. ia juga ada interview org2 yg berjaya selamatkan individu yg cuba terjun dijambatan itu and saksi2 juga keluarga mangsa. survivor pun dia ada interview. amaran: video ini mungkin blh menyebabkan gangguan perasaan..sbb real jumper suicide anda lihat live. klik sini

adios!
Read More

One response to Jumaat dah..

  1. YUZANA
    July 24, 2009 at 4:21 PM
    klu dah sampai malaysia tu jangan lupa caling-caling geng2 kebulo