Posted on Thursday, September 08, 2011

Apa anda buat dengan balkoni/verandah rumah??

Hmm..(gigit kuku)..apa aku buat dengan balkoni/verandah rumah?? store utk simpan surat khabar lama, kalu bernasib baik, aderlah mak cik cleaner datang naik tuk kutip dan ambik - itupun setelah surat khabar bertimbun tinggi hampir menyamai pokok kelapa dara yg baru nak meninggi paras bahu. aderlah pokok2 ditanam yg statusnya seperti - hidup segan mati tak mau. kalu diview verandah apartment aku ini dari blok sebelah..hmm..horror gak kot.

so i come out with a new idea, to have my own small garden. I know-lah, sbelum nie selalu fikir to have my own garden, BUT IF i have my own ground house - double storey house ker or up sikit dari tu. but apartment to have a garden??? boleh ker?? tapi di mana ada kemahuan disitu ader jalan kan kan?? kecik bukan alasan.

so this would be my new project for the house - to create my own small garden. i dah ader rough idea on how to create my own garden. bwh nie beberapa gambar to stimulate my ideas. i dont dare to post any picture of my current balcony, too horror to put in here. tunggulah bila impian jadi nyata. will post it lah! go green no matter what, sekangkang kera pun ON jerlah.

enjoy the pictures.





this one is soo romantic and cosy..loves it!


Read More

2 Responses to Apa anda buat dengan balkoni/verandah rumah??

  1. Alice
    September 12, 2011 at 5:52 PM
    buatlah macam gambar last tu, sekali letak kucing tu kat atas sofa.....sure cantik :P
  2. Cengkih78
    September 15, 2011 at 3:18 PM
    mmg i pun suka, but my balcony nieh tempias hujan, hancuslah i punyer sofa span kembang mcm biskut kering cicah air kopi pagi2. i perlukan kerusi kayu..