Posted on Sunday, May 02, 2010

Cat show melbourne

semalam me and my housemate meluangkan masa ke melbourne showground utk melihat national cat show. kami pergi agak awal, so ms sampai tu, kucing2 tgh diadili oleh hakim2, so tak blh nak kacau sgt. pusing sampai 3 round baru dpt tangkap bbrp keping gambar kucing and sekitar majlis. tak semua gambar kucing dpt diambil, and tak blh guna flash, takut kucing stress and tension. first time gi cat show, mmg best.

so guys, enjoy the pictures. macam2 ada. tak tunggu sampai habis, actually cat show nie sampai hari nie (ahad). tapi cukuplah semalam, bukan nak tau results saper menang, nak tgk kecomelan kucing2 nie jerk, mcm2 perangai. yg pasti, sy dah ada title sendiri tuk diorg nie, based on photos i ambik. ngeh-ngeh. 

kucing2 sedang dinilai oleh para hakim2 pertandingan. kak zami kata, biasanya kucing yg msk bertanding nie dah dilatih awal2 dgn cara2 hakim pegang kucing so diaorang tak stress. cute-mute!







kesian kucing2 nie kena buli ngan hakim 
 misai pak hakim nie pun serupa kucing

WARNA-WARNI PESERTA PERTANDINGAN

breed ape tak pasti, byk sgt nama pelik2

 
control ayu? ader aku kisah?? Zzzzzz
 macam baldu bulunyerr. 
 kucing nie bulu kaler soft peach. cantik.

nie pulak peach marble

Russian breed 

Bengal



PEMENANG-PEMENANGNYA

kucing melayu terakhir (penuh dgn sifat2 pemalu seekor kucing)

 anugerah kucing mata paling bulat

anugerah kucing macho
penuh kemachoan seekor kucing

anugerah kucing nakal

nyum-nyum..

 nyum-nyum-nyum

anugerah pelakon kucing terbaik
(penghayatan lebih: memberi pose2 yg sesuai dgn kehendak pertandingan)
 aku memang comel, tak dpt nak nolong..

dreamy eyes

anugerah bulu gebu2

anugerah biru mata hitamku

anugerah kucing coooool (mcm pose dlm studio pulak) hehe

SEKIAN
Read More

4 Responses to Cat show melbourne

  1. ::alwaniamalini::
    May 2, 2010 at 3:35 PM
    comel!!! gram nak peluk2 huhuh
  2. maiyah
    May 2, 2010 at 7:53 PM
    alamak aaii.. cumel nyerrr
    segala bagai hakim2 tu dok belek2 yek
  3. Cengkih78
    May 3, 2010 at 11:02 AM
    tulah pasal..mcm2 benda diorang nilai sy pun tak tau
  4. ~~zAnAfAhMi~~
    May 5, 2010 at 1:01 PM
    geramnya....kalau dpt konpem bawak tidor...
    akak dah tutup buku bela kucing sb balik KL nnti tkde org jaga, tapi teringin jugak ni..