BBQ Footscray Park

Pagi smlm slps joging, sy dan riayati ke kampus utk sambung keje. sblm tu singgah ke Footscray Park, sblh kampus utk acara BBQ anjuran my officemate Pak Ali dan students post grad Indonesia. cuaca hari nie mmg baik, jadi ramai pulak yg sy tgk ambik kesempatan bbq. bestnyer sini set bbq mmg dah tersedia kat park nie. jadi org blh dtg dan bakar sajer. kalu rajin sikit bawaklah set bbq sendiri. even kat student village pun setiap blok ada set bbqnya sendiri kat luar so students blh bbq. on d way balik umah tgk budak student village pun bbq. ini juga menunjukkan, summer semakin dekat. byklah aktiviti bbq slps nie.
sy sorang jer Msian, tapi takper ditebalkan jugak muka utk memenuhi jemputan pak Ali. sejak parti diaorg menang besar ms pilihanraya baru2 nie, sy bagi nama baru utk pak ali - Mr President. kebanyakan yg dtg gathering nie sy kenal sbb diorg selalu dtg ke ofis jumpa pak ali. ramai jugak yg first time jumpa.

mcm2 makan2, ada udang, ayam, daging, kebab, kambing, sosej, kuih-muih, lauk pauk. pendek citer kenyang lah. bwh nie, latar blkg gambar yg mcm stadium tu ialah Flemington Racecourse. bulan nie dah start lumba kuda, akan meriahlah dgn pompuan2 pakai gaun2 cantik, lelaki dgn kot segak dan kete limosin panjang ala2 filem pretty woman.



seagull pun sibuk dtg nak makan. ramai pulak yg dtg bbq smalam petang di Footscray Park. park nie mmg luas. dulu ada jugak dtg petang2 lepak kat tepi sungai tapi sbb busy skrg takder masa.
Kalu pagi2 or petang2 sikit blh nampak org berkayak sepanjang sungai.
having a good time :-)

Comments

hello bloggers warm greetings from my
safe and successful yes
hopefully we have a relationship in blogger
and supporting each other
thanks
come back safely
yes

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Ada apa dengan Clinique

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?