Skip to main content

BBQ Footscray Park

Pagi smlm slps joging, sy dan riayati ke kampus utk sambung keje. sblm tu singgah ke Footscray Park, sblh kampus utk acara BBQ anjuran my officemate Pak Ali dan students post grad Indonesia. cuaca hari nie mmg baik, jadi ramai pulak yg sy tgk ambik kesempatan bbq. bestnyer sini set bbq mmg dah tersedia kat park nie. jadi org blh dtg dan bakar sajer. kalu rajin sikit bawaklah set bbq sendiri. even kat student village pun setiap blok ada set bbqnya sendiri kat luar so students blh bbq. on d way balik umah tgk budak student village pun bbq. ini juga menunjukkan, summer semakin dekat. byklah aktiviti bbq slps nie.
sy sorang jer Msian, tapi takper ditebalkan jugak muka utk memenuhi jemputan pak Ali. sejak parti diaorg menang besar ms pilihanraya baru2 nie, sy bagi nama baru utk pak ali - Mr President. kebanyakan yg dtg gathering nie sy kenal sbb diorg selalu dtg ke ofis jumpa pak ali. ramai jugak yg first time jumpa.

mcm2 makan2, ada udang, ayam, daging, kebab, kambing, sosej, kuih-muih, lauk pauk. pendek citer kenyang lah. bwh nie, latar blkg gambar yg mcm stadium tu ialah Flemington Racecourse. bulan nie dah start lumba kuda, akan meriahlah dgn pompuan2 pakai gaun2 cantik, lelaki dgn kot segak dan kete limosin panjang ala2 filem pretty woman.



seagull pun sibuk dtg nak makan. ramai pulak yg dtg bbq smalam petang di Footscray Park. park nie mmg luas. dulu ada jugak dtg petang2 lepak kat tepi sungai tapi sbb busy skrg takder masa.
Kalu pagi2 or petang2 sikit blh nampak org berkayak sepanjang sungai.
having a good time :-)

Comments

hello bloggers warm greetings from my
safe and successful yes
hopefully we have a relationship in blogger
and supporting each other
thanks
come back safely
yes

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…