Skip to main content

Home




Micheal Buble - Home


Another summer day

Is come and gone away

In Paris and Rome

But I wanna go home

Mmmmmmmm

Maybe surrounded by A million people

I Still feel all alone

I just wanna go home Oh I miss you, you know

And I've been keeping all the letters that I wrote to you

Each one a line or two

"I'm fine baby, how are you?"

Well I would send them but I know that it's just not enough

My words were cold and flat And you deserve more than that

Another aeroplane

Another sunny place

I'm lucky I know

But I wanna go home Mmmm,

I've got to go home

Let me go home I'm just too far from where you are

I wanna come home

And I feel just like I'm living someone else's life

It's like I just stepped outside

When everything was going right

And I know just why you could not

Come along with me

But this was not your dream

But you always believed in me

Another winter day has come

And gone away

And even Paris and Rome

And I wanna go home

Let me go home

And I'm surrounded by A million people

I still feel alone

Oh, let me go home Oh,

I miss you, you know

Let me go home

I've had my run Baby,

I'm done I gotta go home

Let me go home

It'll all be right

I'll be home tonight

I'm coming back home

________________________________________________________________

Sigh, at last, after 1 year struggling with my life in Melbourne, life has been up side down a bit..but luckily, i'm going home this weekend for a few months. thank god for that..Msia tgh busy election, and i busy packing my things. Some of friends invited me to have dinner on this saturday nite, but couldnt decide anything yet..sigh..alot of things nak dilistkan..i dont want to miss a things..jauh beribu KM, kalu ada perkara penting tertinggal nahaslah nak balik semula Melbourne..are u kidding me?

This song is for me, just for me..

Kpd rakyat msia, selamat tunaikan tanggungjawab anda

Jumpa anda sekalian di msia


Comments

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…