Posted on Wednesday, November 20, 2013

Demam Bandung...

Update Bandung,

Balik dari Bandung dalam thread lepas saya ada ckp, terus batuk dan demam. Ha since Friday night till today, msih demam. Semalam sangat teruk sampai suara pun dah berubah, temperature naik, cirit birit, lenguh badan, semua ada deh. Jarang rasa demam seteruk itu. Dengan batuk kuat tak berhenti sampai satu tahap saya tak larat dah nak batuk sbb tak tahan menahan sakit otot perut kerana batuk berpanjangan. Smlm pagi jugak gi jumpa doktor lagi sekali kerana risau, patut dah reda sakitnyer, aper kes makin sakit dan menjadi2? Jadi kesemputan pun ader gak sbb hidung tersumbat, batuk, kahak, semua ader. Doktor panel pun risau sbb katernyer skrg malaria tgh circulate and mmg ader kes di Indonesia. Malaria bukan lagi di hutan katernyer, tapi kini merebak di bandar2. Lagi aku takut. Smlm buat blood test. Alhamdulillah normal lagi so continue sajer dgn ubat biasa. Dapatlah ganjaran MC dua hari. 

Hari ni rasa okay sikit berbanding semalam. Doktor semalam bagi ubat tambahan, selain ubat doktor pertama dulu. Tapi ubat baru semalam banyak membantu melegakan sakit saya. Ubat tu ialah: 

charcoal pills

Yup charcoal pills - bahasa mudah ubat ARANG. Semalam first time makan ubat arang nie. Ubat ni fungsinyer anti toksin. Adakah aku keracunan? Hmm, tak boleh nak cakap, sbb doktor tak cakap pun. Lagipun kawan2 lain takder pun sakit macam aku sakit. Kami makan minum benda yang sama. Maybe daya ketahanan masing-masing tak sama. 

Harap2 cepatlah aku sembuh, banyak keje tunggu nih..


Read More

0 Responses to Demam Bandung...