Posted on Monday, March 19, 2012

seefood..seafood?



ouch! lama sungguh tak memblogkan diri..soo busy, sooo many things to do..semenjak start balik keje mmg masa macam cukup2 makan ajer. okay, sekadar membuang ketagihan blog, disini saya ingin review seefood - filem animasi Malaysia terbaru. sbnrnya takder plan pun nak pi tgk, ntah kenapa, tgh dok buat keje kat umah ujung minggu petang, tetiba dgr kat tv ada pulak citer pasal seefood katernyer dah start main kat pawagam. so, mula2 takde feeling aper2, tapi bila dia citer tetiba tertarik pulak. so bookinglah online. gi bertolak dari umah jam 4.40 ptg gitu and tgk citer jam 5.30 pm, kira sampai on timelah dari bangi ke putrajaya alamanda.

okaylah, for family and kids..sesuwei sangat. but i was a bit bored at the early hours coz i tgk jalan citernyer very slow, plot pun jap sana jap sini. kdg2 susah jugak bagi yg selalu tgk citer asing. bila sesekali tgk citer tempatan, kepala tu asyik nak banding yg kat luar tu. atau mungkin, sbb kita memang cenderung bersifat kritikal dgn hasil produksi sendiri??

berbalik pada citer, bila dah tgh2 tu, bila jaws tu dah naik darat then citer tu menarik sampai habis citer. okaylah. good try. berapa bintang?? 3 bintang. hey jangan marah, setiap kita ada pandangan peribadi. animasi okay, tapi jalan citer so so lah. tapi citernyer berjaya menyuntik perasaan sayangkan alam sekitar. bila tgk ikan jaws sentiasa lapar sbb takder makanan dah kat laut, dia asyik makan tayar yang manusia buang ke laut. kawannyer si penyu hampir mati lemas sbb kepala termasuk dlam beg plastik. T_T Read More

0 Responses to seefood..seafood?