Skip to main content

seefood..seafood?



ouch! lama sungguh tak memblogkan diri..soo busy, sooo many things to do..semenjak start balik keje mmg masa macam cukup2 makan ajer. okay, sekadar membuang ketagihan blog, disini saya ingin review seefood - filem animasi Malaysia terbaru. sbnrnya takder plan pun nak pi tgk, ntah kenapa, tgh dok buat keje kat umah ujung minggu petang, tetiba dgr kat tv ada pulak citer pasal seefood katernyer dah start main kat pawagam. so, mula2 takde feeling aper2, tapi bila dia citer tetiba tertarik pulak. so bookinglah online. gi bertolak dari umah jam 4.40 ptg gitu and tgk citer jam 5.30 pm, kira sampai on timelah dari bangi ke putrajaya alamanda.

okaylah, for family and kids..sesuwei sangat. but i was a bit bored at the early hours coz i tgk jalan citernyer very slow, plot pun jap sana jap sini. kdg2 susah jugak bagi yg selalu tgk citer asing. bila sesekali tgk citer tempatan, kepala tu asyik nak banding yg kat luar tu. atau mungkin, sbb kita memang cenderung bersifat kritikal dgn hasil produksi sendiri??

berbalik pada citer, bila dah tgh2 tu, bila jaws tu dah naik darat then citer tu menarik sampai habis citer. okaylah. good try. berapa bintang?? 3 bintang. hey jangan marah, setiap kita ada pandangan peribadi. animasi okay, tapi jalan citer so so lah. tapi citernyer berjaya menyuntik perasaan sayangkan alam sekitar. bila tgk ikan jaws sentiasa lapar sbb takder makanan dah kat laut, dia asyik makan tayar yang manusia buang ke laut. kawannyer si penyu hampir mati lemas sbb kepala termasuk dlam beg plastik. T_T

Comments

Popular posts from this blog

Tips beli peti ais

Peti ais rumah saya jenama Toshiba, yang paling basic sekali, lupa dah harga masa beli, dalam RM700 kot rasanya. Comel lote jer bentuknya. Beli ni dalam tahun 2010 bila balik dari Melbourne. Saya beli bersama-sama dengan mesin basuh 7 kilo dari jenama yang sama. Now, mesin basuh ku itu telah berpindah tangan ke ofismate yang baru pindah rumah dan kebetulan waktu itu, mesin basuh toshiba 7 kilo tu buat perangai, tak tahu kenapa, tiba-tiba tak boleh spin. Pergi baiki, ingat lamalah nak baiki, jadi fikir punya fikir pergilah beli mesin basuh baru 10 kilo jenama daewoo. Ha jenama ni rasanya dari korea, ni pun toke kedai yang recommend kan, kata baik, body tahan karat and ada warranty 5 tahun. Tapi so far alhamdulillah okay jer berfungsi, besar pun besar. Tapi cuci toto tetap hantar kedai. Ngeh-ngeh. 

Berbalik isu peti ais lama saya. Rasa macam nak tukar peti ais baru sebab barang kat dalam tu dah sendat mendat dengan segala macam barang yang ada. Walhal tubuh ada 2 orang jer di rumah. Ba…

Ada apa dengan Clinique

Semalam bawak students SKPX3013 pergi Education Fair di Midvalley Megamall. Mula-mula ingat nak join diaorang naik komuter tapi sbb nak beli barang dapur di Carrefour maka daku telah pergi ke sana drive sajer. Bertolak dari Bangi jam 9.30 pg sampai dlm 10.16 pg gitu. Ini pada kelajuan 80-90 km sejam yer. Ader students komplen dulu tau saya bawak macam siput, but i dont see it that way, saya pemandu berhemah. Cewah!! 
Bila motong kete lain or perlu cepat ke destinasi jer saya mau nak pecut 100 km sejam. Lain dari tu 80-90 km sejam jer. Eh bebel pasal kelajuan kete pulak. Nak ckp sekarang ni tengah berlangsungnya Education Fair kat Midvalley sampai hari ni. Bukak jam 11 pg - 6 petang. Ha saper2 yang baru lepas SPM/STPM boleh ler bawak parents gi sini and survey IPTS mana nak gi utk further study.  IPTA takder pulak. 

Lepas lunch ngan students maka me and my friends gi lah shopping. Sementelah gi Midvalley ni maka ibarat menyelam minum air belilah sekali barang Clinique. Actually dulu p…

Membeli tilam satu pelaburan berbaloi?

Enty post raya saya nak cakap pasal tilam yang kita setiap malam tidur dengannya. Dulu saya tak kisah sangat apa jenis tilam pun, hampir semua kondisi tidur bertilam saya pernah rasa..misalnya tidur tak bertilam, tidur tilam nipis, tidur tilam kekabu, tidur tilam spring, tidur tilam latex, tidur bertilamkan lengan..ahaks!
Tapi satu faktor yang hampir semua kita bersetuju ialah betapa bestnya tidur di hotel 3-5 bintang yang mempunyai tilam dan bantal yang empuk. Setiap kali tidur hotel, tilam adalah aspek yang memberikan kegembiraan, time tulah rasa bestnyer tidur atas tilam yang empuk, bila landing jer tenggelam jer rasa, and bantalnyer pula seperti memeluk gumpalan awan-awan larat yang begitu lembut dan bila kita letak jer kepala atasnya, fuuuh..nikmat dunia..zzzz..zzzz..krooh! krooohhh!! Ditambah pulak dengan bilik beraircond, huh heaven!!

Sebab tu saya fikir, tilam adalah pelaburan yang berbaloi jika kita mempunyai bajet tambahan. Memiliki tilam berkualiti bukan keperluan asas, na…