Posted on Wednesday, July 06, 2011

pentingnya journal utk aku...




cukup frust ler tgk koleksi e-journal library yg serba serbi tak ader. full text pun latest collection tak der, yg ader zmn 90an..ilmu dah ketinggalan zaman. adui, betul2 membantutkan motivasi nak buat literature review and research.

hampir semua journal2 penting yg aku guna semasa buat PhD takder dlm langganan universiti. aduilah. sakit jiwa mengenangkan.

pada aku, sebelum nak berlari menjadi universiti tersenarai dlm ranking dunia, baiklah kita mulakan dulu dgn memenuhi fasiliti dan prasarana yg mencukupi utk mengembangkan keilmuan yg ada. ini scr semula jadi akan melahirkan budaya penyelidikan itu sendiri kerana suasana kondusif telah diwujudkan seawalnya. pd aku, perpustakaan universiti memainkan peranan yg sangat2 penting dlm hal ini. mantapkan dulu perkara2 penting yg byk lagi perlu diperbaiki di universiti.

 nampaknyer perlu jugak aku jadi alumni universiti aku di AUS supaya aku dpt guna e journal mrk. Read More

0 Responses to pentingnya journal utk aku...